Ons Gezin

Ons Gezin

vrijdag 30 maart 2012

Antieke strijkplankWat had ik een geluk vorige week. Bij het huisvuil voor de deur van een woning zag ik vorige week een prachtige oude strijkplank van hout staan. Een aantal mensen waren druk bezig om een huisje leeg te halen. Ik was zo brutaal om te vragen of ze een bedoeling hadden met de strijkplank, en zo niet of ik hem dan mocht hebben. De meneer zei, neem hem maar mee hoor, mijn moeder is verhuisd en kan niet alles meenemen, deze strijkplank was nog van mijn oma. Jullie begrijpen wel mijn hart maakte een sprongetje. Ik ben namelijk dol op oude huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, en op de brocantmarkt in Spa had ik een paar weken geleden een prachtige oud wasbord gekocht die hier prachtig op paste. Bij thuiskomst heb ik de oude tijk eraf gehaald, die was heel vies en muf en heeeeeeeeel stoffig. Ik heb er een boerenbondruitje opgelegd en mijn andere wasspullen.


Ik wens jullie allemaaleen heel fijn weekeind.

Groetjes Anita

dinsdag 27 maart 2012

Krans van takken


Wat is het toch weer heerlijk dat de zomertijd weer in is gegaan. De avonden worden weer langer en het buitenleven na het eten gaat weer beginnen. Vorige week hebben we onze dakplataan gesnoeid.
Vorige zomer zag de plataan er nog zo uit, vol in het blad
  
Wat kwamen er veeltakken af zeg. Ik heb de kleine en grote takken gescheiden.

Want ik had er een plannetje mee, namelijk kransen maken. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ben ik gaan zoeken op het internet. Heel veel wijzer werd ik er niet van, dus ben ik maar op goed geluk begonnen.
En gaandeweg kreeg ik er steeds meer lol in. Ik zag langzaam onder mijn handen een grote krans tevoorschijn komen met een doorsnede van wel 70 cm


         


         
Van de kleinere takken maakte ik deze twee kleine kransjes van 30 cm doorsnede
 


Nu ga ik alle verfspullen opzoeken om aan de achterkant boven op het platte dak de slaapkamerramen te gaan schuren en verven, wat heel hard nodig is, maar dat is geen straf hoor met dit heerlijke weer. Ik heb het maar liever op tijd gedaan nu ze voor de hele week droog weer hebben opgegeven.
 Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag.

Groetjes Anita

donderdag 22 maart 2012

Lloyd Loom stoelen Verven

Een paar jaar geleden kocht ik 6 Lloyd loom stoelen via Marktplaats. Ze pasten prachtig bij de grenen eetkamertafel. De zittingen waren cremekleurig, maar na een aantal jaar gebruiken, vies en smoezelig geworden. Ze waren dus toe aan een opknapbeurt. Maar deze creabea nam geen genoegen met een nieuw stofje alleen. Bij haar las ik dat je riet kan vergrijzen met krijtverf, maar Lloyed Loom is dunne staaldraad omwikkel met papier.  Na Contact met Mirjam van bovengenoemd blog, bleek dat deze techniek ook goed toe te passen is op  Lloyd loom stoelen. Ik trok dus de stoute schoenen aan en ging aan de slag.

VOOR: In ons oude huis
N: In ons nieuwe huis
Het tafelblad is 3x geverfd in de kleur Mud Softsilk van Abbondanza en het onderstel is 3x geverfd in krijtverf wit . Het tafelblad is net 1 tintje donkerder dan de stoelen, dit vind ik een mooi contrast geven.
Voor het bovenblad heb ik softsilk gebruikt om dat dit iets slijtvaster is dan krijtverf en glanst ietsje, en een bovenblad heeft toch net even iets meer te verduren dan de rest van de tafel.

Eerst haalde ik de zitting los van de stoelen

Ik reinigde de stoelen buiten met de hogedrukreiniger met de zachte straalkop, en liet alles goed drogen. Nog beter is het om ze  schoon te maken met St Marc, te verkrijgen bij de bouwmarkt, dit ontvet heel goed, maar hier was ik te ongeduldig voor. hahhah

Ik gebruikte Krijtverf in de kleur Taupe mat  (te verkrijgen bij verftechnieken), wat ik aanmaakte in de verhouding 3 delen verf en 1 deel water, dan is het vrij dun, maar loopt daardoor goed tussen het "riet". Met een spalterkwast  verfde ik de stoelen 2 keer. Als je wil kan je de stoelen ook nog een laklaag geven voor extra bescherming(eveneens te verkrijgen bij de webshop van verftechnieken), dit heb ik echter niet gedaan, omdat ik het matte effect graag wilde behouden. Ik heb een klein potje verf waar ik af en toe als ik kale plekjes zie de stoel even mee bijwerk, groot voordeel van deze verf is namelijk dat het heel snel handdroog is, omdat het op waterbasis is. 


Halverwege kwam ik dit lieveheersbeestje tegen die een wandelingetje maakte op de stoel.


Op de markt kocht ik BoerenBontstof in de kleur Taupe. Met een Electrische Nietmachine hebben we de stof over de oude zitting heen geniet, en weer op de stoel teruggeschroefd.

En zie dit is het eindresultaat. Het is heel mooi geworden en ik ben er trots op dat het zo goed is gelukt.
Mirjam bedankt voor je uitleg en advies.

Liefs Anita

Update 17-04-2013: Ik heb ze nu een jaar in gebruik en heb ze 1 keer bijgewerkt, koste me 10 minuten. Ik heb er nog geen seconde spijt van dat ik de stoelen heb geverfd, ze zijn nog steeds prachtig. Ook de bekleding is nog helemaal in goede staat, geen slijtageplekken,  ondanks dat ze intensief worden gebruikt in ons gezin met veel spijkerbroeken. En dat voor een lapje van de markt.
Update 19-04-2014: Vandaag de verfslijt plekjes op stoelen even bijgewerkt. Van het beet pakken en het langs elkaar schuiven waren ze een beetje kaler geworden op een aantal plekjes. Nu zijn ze weer als nieuw. Tip: als je een pot verf besteld, bestel dan een mini proefpotje erbij in dezelfde kleur, reuze handig om je stoelen even snel bij te werken als je een kaal plekje ziet.dinsdag 13 maart 2012

Welkom in de Familie

Vorige week waren wij uitgenodigd voor de Verjaardag van Ingrid de vriendin van Sven,  één van onze zonen.  Daar hebben we ook kennis gemaakt met haar familie. Het was een gezelig samenzijn. Het is fijn om elkaar te leren kennen, dan heb je een beter beeld van iemands leven als ze er over verteld. Ons gezin groeit gestaag. De teller staat nu op 11 personen. Wie had dat ooit gedacht, zoveel jaar geleden.Voor haar kocht ik een logeerweekeindoverlevingspakket. Met handdoeken washandjes badlaken wattenschijfjes wattenstokjes bekertje tandenborstel en tandpasta en handcreme. Alles in de Prachtig heldere Turquoise kleur. Dit alles verpakte ik in een mooie grijs gevlochten mand. Dan kan ze gemakklijk alles zo meenemen naar de badkamer als ze in het weekeind hier is.
Groetjes Anita

vrijdag 9 maart 2012

Vaatdoekje

Vorige week was ik op ziekenbezoek bij een collegaatje. Als aardigheidje had ik breinaalden en een knotje Turquoise katoen meegenomen en het patroontje van het vaatdoekje klik uit één van mijn vorige logjes.
Wat schetst mijn verbazing de volgende middag krijg ik eeen foto op mijn mobieltje, met het gebreide vaatdoekje, wat bij haar over de kraan hangt in de keuken. Dat noem ik snelbreien hahahah. Zo leuk als je iemand blij kan maken. Zo te zien vond de poes het ook reuze interessant.

Ik wens jullie allen een heel fijn weekeind toe.
Liefs Anita

donderdag 1 maart 2012

IniMini Bakkertje


1 Keer in de week mogen de leidsters van het Kinderdagverblijf een dagje genieten van onze Kleinzoon Sem. Zodoende dat hij ook mee mocht doen met Carnaval. En mijn schoondochter Peggy is altijd zo origineel in het bedenken van leuke outfits. Per abuis was zijn zeeroversoutfit  onder de wagen vandaan gewaaid en moest zij iets anders bedenken. Het werd een lief klein mini bakkertjeLuc en Peggy bedankt voor alle Leuke-Lieve-Mooie foto's die jullie steeds weer maakt, en naar ons toe stuurt en die ik op mijn blog mag plaatsen van jullie. Het is fijn als je het leven op deze manier met elkaar mag delen.

Liefs Anita