Ons Gezin

Ons Gezin

donderdag 24 april 2014

Driehoekslinger haken

In een eerder logje liet ik foto's zien van de Brocante slinger die ik had gehaakt. Voor de Creatieve mensen zet ik het patroontje,wat ik heb gekregen van Hannie op mijn blog.Het patroontje lijkt ingewikkeld, maar als je eenmaal bezig bent doe je het uit je hoofd. Ik heb hem ook helemaal in het wit gehaakt van 10 driehoekjes, en dan is hij ook erg mooi.
Driehoekslinger haken

Zet 8 Kettingsteken op en sluit tot een rondje met 1 halve vaste in de 1e steek.
1 e Toer:  2 l. voor 1 stk.   (elke toer stk. begint met 2 l. Deze stk tellen als het 1e stk bij het begin van de toer)   en 17 stk. waarbij u de haaknaald in het rondje steekt ( =18 stk). Eindigen met 1 h.v. op de 2e l. van de toer.

2e Toer:  3 l. voor 1 dubb. stk. (elke toer dubb.stk. begint met 3 l., deze losse  tellen als het 1e dubb. stk. van de toer)  en 2 dubb. samen afgek. st op de volg. 2 stk. (=3 dubb.samen afgek.stk), 7l.,
* 3 dubb.samen afgek.stk.op de volgende stk., 7 l. *, herhaal van *tot* 5 maal in totaal. Eindig met 1 h.v. op de 3e l. bij het begin van de toer.

3e Toer: 4 h.v. om de toer te beginnen in het midden van de boog met 7 l. van de vorige toer, * 1 dubb.stk., 7 l. en 1 dubb. stk. op de stk. in het midden van de boog met 7 l., 8 l., 1 v. op de st. in het midden van de boog met 7 l., 8 l.*. herhaal van *tot* 3 maal in totaal. Eindig met 1 h.v. op de 3el. Bij het begin van de toer.

4e Toer: 1 h.v. om de toer te beginnen in de boog met 7 l. van de toer, * in de boog met 7 l. haakt u: 3 samen afgek. stk., 7 l., 3 driedubb. samen afgek. stk., 7 l. en 3 samen afgek. stk., daarna 7 l., 1 stk., 3 l. en 1 stk. op de volg. v., 7 l. * ,  herhaal van *tot* 3 maal in totaal. Eindig met 1 h.v. op de 2e l. bij het begin van de toer.

5e Toer: 8 h.v. om de toer te beginnen op de 3 driedubb. samen afgek. stk. van de vorige toer, * 1 stk., 5l. en 1 stk. op de 3 driedubb. samen afgek. stk, daarna 7 stk. in de volg. boog met 7 l., 1 stk. op de volg. 3 samen afgek. stk., 7 stk. in de volg. boog met 7 l. 1 stk. op het volg. stk., 3 stk. in de volg. boog met 3 l., 1 stk. op het volg. stk., 7 stk. in de volg. boog met 7 l., 1 stk. op de volg 3 samen afgek. stk., 7 stk. in de volg. boog met 7 l. * , herhaal van *tot* 3 maal in totaal. Eindig met 1 h.v. op de 2e l. bij het begin van de tour.

6 e Tour:  3 h.v. om de toer te beginnen in het midden van de boog met 5 l. van de vorige toer,  * 1 stk., 5 l. en 1 stk. op de stk. in het midden van de boog met 5 l., 2 l. , 1 stk. op het volg. stk., (2 l., 2 stk. overslaan, 1 stk op het volg. stk.) 12 maal, daarna 2 l.  * , herhaal van *tot*  3 maal in totaal. Eindig met 1 h.v. op de 2e l bij het begin van de tour.


Heel veel plezier met haken

Groetjes Anita

1 opmerking:

It's me zei

Wat leuk zeg !!...ik ben niet zo handig hoor....fijn weekend geniet !!...liefs Ria...x !