Ons Gezin

Ons Gezin

zaterdag 7 maart 2015

Bomen zagen op de tuin
In dezelfde winter van 2013/2014 zie mijn vorige post,  in Januari zijn we samen met de eigenaar van het park en zijn twee hulpen, en onze zoon's begonnen met het kortwieken van de bomen aan de waterkant van onze tuin. Daar staan 15 bomen van 20 meter hoog, die te groot waren geworden. Toen wij op deze tuin kwamen waren ze voor ons al te groot en gevaarlijk om zomaar even zelf te kappen. Eén keer hebben we dit zelf geprobeerd, met dit als resultaat, onze Trampoline beschadigd, omdat de boom een andere kant op viel, dan dat wij hadden voorzien. Bij het krieken van de dag gingen wij gezamenlijk aan de slag. 
Hier is goed te zien hoe hoog de bomen zijn.

De deskundige mannen klimmen tot hoog in de bomen om ze in etappes te snoeien. Wij blijven op veilige afstand ivm valgevaar.
De groene boom in het midden is helemaal begroeid met Hedera


Er wordt hard gewerkt. Zie hier de eerste bomen zijn tot op drie meter boven het maaiveld gekortwiekt. In het voorjaar gaan ze vanzelf weer uitlopen en hebben we weer een groene tuin.

 De bomen worden in mootjes gezaagd, zodat we ze kunnen stapelen.
Kleinzoon Sem help heel hard mee.
 
Achter deze prachtige oude trekker zat een grote takkensnipperaar, waar we alle takken mee konden versnipperen. De snippers kunnen we mooi gebruiken als bodembedekking in de perken. Ook het groepje oude dennen aan de andere kant van de tuin moeten er vandaag aan geloven, door de zompige bodem, is de kans dat ze uit zichzelf ineens neerstorten te groot geworden, na de val van de Den van de buren op onze caravan. 
En toen was de avond gevallen. 

Moe maar voldaan van het harde werken, vielen we op de bank neer bij ons heerlijke Kacheltje.

De weken erna zijn de mannen druk aan het klieven geweest om het houthok te vullen, zodat we volgend jaar lekker droog hout hebben om te stoken
Groetjes Anita


Geen opmerkingen: